Ciprian Păltineanu

  Angel Investor & Startup Adviser

Banker2.0, investitor de capital de risc și mentor pentru companii startup, cu peste 20 de ani de experiență în funcții de conducere în corporate & investment banking, administrarea investițiilor și consultanță în Austria, Europa Centrală și de Est, Marea Britanie și SUA.

Ciprian se concentrează pe ecosistemul inovației antreprenoriale, investind în companii “early stage” cu potențial ridicat, pe care le consiliază cu privire la strategie, finanțare, conducere, extindere internațională și activitați de achiziții-fuziuni. Pe lângă tehnologie, în general, principalele verticale ale investițiilor sale sunt in economia circulară, mobilitate și FinTech.

Ciprian este membru neexecutiv în consiliile de administratie sau consiliile consultative ale mai multor companii românești și britanice, membru in Consiliul Director al RoFin.Tech (Asociatia Romana de FinTech), precum și membru al TechAngels (Asociația Investitorilor Angel din România) și ASPES (Asociația pentru Studii si Prognoze Economico-Sociale).

Absolvent al programului UniFuture la IMD în Lausanne, Ciprian are un MBA de la Tulane University din New Orleans și diplomă in Relații Economice Internaționale de la Academia de Studii Economice din București.