Alex Petricean

  Founder, NOUA

Alex Petricean și-a început drumul în viață cu studii economice, dar și-a dat seama repede că destinația lui e alta și a continuat cu învățarea gastronomiei. În vârsta de 31 de ani, Alex a început să aprofundeze cu adevărat pasiunea sa, gătitul, în urmă cu 7 ani, odată cu participarea la showul TV Masterchef. Au urmat multe experiențe care l-au îmbogățit, unele în afara țării, de exemplu în Danemarca, unde a lucrat la restaurantul cu 2 stele Michelin Noma, dar și în țară, la Atra și apoi la Maize, unde și-a pus amprenta cel mai mult, ca Head Chef, alegand și formând  echipa, dar și lansând un meniu care a cucerit publicul și a umplut rapid caietul de rezervări.  Anul acesta a deschis restaurantul NOUA, un restaurant amenajat într-o casă de la începutul secolului XX, renovatăși decorată cu influențe tradiționale, dar în stil minimalist, cu aer nordic, locul unde și-a propus să își transpună în realitate viziunea asupra experienței culinare și a bucătăriei românești.