Lucia Costea

  Co-fondator &CEO, Secom Healthcare Group

Lucia Costea este co-fondatorul si CEO-ul Secom® Healthcare Group, lider de autoritate pe piața de suplimente alimentare din România.

Alături de soțul său, Andrei Costea, Lucia Costea a avut un rol decisiv în evoluția Secom®, transformând un business de familie într-o companie puternică, un trendsetter în industria de suplimente. Secom a fost compania care a introdus în România conceptul de fitoterapie științifică și de medicină integrativă – aducând primele suplimente alimentare studiate și certificate, cu ingrediente inovatoare la acea vreme: glutation, resveratrol, colostru, etc.

Secom® Healthcare Group are în prezent o echipă de 200 de oameni și un portofoliu propriu și exclusiv de peste 400 de produse premium din trei categorii: suplimente alimentare – atât produse realizate de producători internaționali de renume, majoritari din SUA, cât și suplimente Good Routine®, create de Secom®, ceaiuri și cosmetice naturale.

Produsele Secom® sunt comercializate în peste 8000 de farmacii partenere din întreaga țară, în cele 15 magazine din rețeaua Secom® Retail și pe platformele online locale, iar brandul Good Routine by Secom® este disponibil inclusiv la nivel internațional, pe marketplace—urile Amazon din Franța și Spania, dar și în Islanda.

Lucia crede că un business de succes sustenabil trebuie să aibă la bază o misiune, un higher purpose, nu doar o viziune de afaceri și este susținut de o cultură organzațională puternică și de lideri autentici, empatici, care pot construi încredere reciprocă și colaborare reală în echipele pe care le conduc.

Lucia Costea a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Germană – Rusă, în cadrul Universității București (2006) și a participat la o serie de cursuri de business și leadership la London Business School, International Institute for Management Development (IMD) din Elveția și la INSEAD.