Corneliu Bodea

  CEO Adrem și Președinte al Centrului Român al Energiei

Antreprenorul român Corneliu Bodea este acționar al grupului internațional de companii ABBC și CEO al  Adrem. Brand cu o istorie de 30 de ani pe piața din România, Adrem include trei companii cu activitate în domeniul energetic – Adrem Invest, Adrem Engineering și Adrem Link. Corneliu și-a extins formarea tehnică cu studii de management,  ulterior cu un MBA în cadrul Open University din Marea Britanie și cel mai recent cu Board Directors’ Programme al Henley Business School.

Din 2014, Corneliu Bodea deține și poziția de Președinte al Centrului Român al Energiei (CRE), organizație neguvernamentală activă în domeniul energetic, cu activitate atât în România, cât și la Bruxelles. CRE reprezintă interesele principalilor jucători din sectorul energetic românesc și  facilitează comunicarea cu corespondenții relevanți europeni, oferind totodată o platformă europeană de dialog pentru industria energetică.

Cu o experiență îndelungată în domeniul energetic, în managementul unor activități complexe și a peste 1000 de angajați, Corneliu își propune să contribuie la inițiativele de dezvoltare ale mediului antreprenorial românesc și să susțină activ sustenabilitatea economică, ecologică și socială, prin implicarea în proiectele desfășurate de organizațiile CONAF, unde este și membru în board, Fundația Leaders, Romanian Business Leaders și ReThink România. Consideră că este responsabilitatea fiecăruia, afaceri și indivizi, să ne desfășurăm activitatea fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, putând astfel să satisfacem nevoile generațiilor următoare.